DARRERS TALLERS D’EDUCACIÓ RESPECTUOSA, 2017-18.

Acompanyem els nens amb una mirada neta.

Diferents professionals que fa anys treballem en el món de l’educació us volem acompanyar a continuar reflexionant en el treball de Pikler i altres autors, per anar trobant aquesta “educació respectuosa” que permetrà a l’infant créixer amb autonomia i confiança, en cooperació amb l’adult.

EducacioRespectuosaDARRERS TALLERS

DISSABTE 13 de gener de 2018

9:30 a 13:30.  “Construint eines socials: Situacions de conflicte entre infants de 0 a 3 anys”

Conviure amb els altres no sempre és fàcil. Els infants arriben amb poques eines socials, però venen preparats per fer un procés d’aprenentatge en aquest àmbit i l’adult hi un paper molt important. Com els podem ajudar a construir un model basat en el respecte?

Sònia Kliass

15:30 a 19:30h  Moviments i posicions del desenvolupament global de linfant en un entorn òptim.

Emmi Pikler ens ha llegat un treball científic i humà sobre el desenvolupament global de l’infant, mirant molt especialment la seva motricitat. En el curs es valorarà la importància de l’entorn i de la capacitat dels adults d’observar posicions i desplaçaments naturals descrits per Pikler i pel seu equip de Lóczy. La sessió vol tenir una part pràctica per tal que els participants prenguin consciència de la significació del moviment lliure i de les condicions de material i de l’entorn.

Teresa Godall i Castell

DATA A CONCRETAR

15.30 h a 19.30 h. Els materials que acompanyen l’infant en els seus primers 3 anys.

Sota la mirada d’un acompanyament respectuós al desenvolupament,
quins són els materials més adequats per als infants?
Acolliment, comfort, seguretat i llibertat seran les nostres premisses. Donarem propostes per als moments de cura: bany, dormir i menjar; per al moviment lliure i autònom i per als moments de transport de l’infant pel carrer.
Parlarem tant de casa com dels espais de joc i l’escola bressol.

Núria Ferrando i Arrufat

Equip de professionals:

 

Teresa Godall Castell

Doctora en pedagogia, mestra, professora de la facultat de formació del professorat de la UB, especialista en recerca del treball d’Emmi Pikler.

Núria Ferrando Arrufat

Fisioterapèuta, postgrau en fisioteràpia en pediatria, en desenvolupament psicomotor dels nens de 0-8 anys, postgraus en teràpies reequilibradores de l’aparell locomotor. Especialista en desenvolupament lent i joc amb famílies.

Sònia Kliass

Psicòloga especialista en desenvolupament infantil. Actualment treballa donant formació i orientació a famílies i professionals d’educació infantil. Té com a referències principals les aportacions d’Emmi Pikler i de l’Institut Pikler-Lóczy i la pedagogia Waldorf.

Núria Puigdevall Salvans.

Ambientòloga, formada en pedagogia Waldorf, educació lliure i el treball d’Emmi Pikler. Acompanyant del projecte 0-3 anys, Waldorf Girona.

Alidé Tremoleda.

Educadora infantil a l’EBM JMCèspedes, a l’escola Waldorf la Font de Vic i al projecte d’educació respectuosa La Pasta de Sal d’Olot. Assessora de Escoles bressol i projectes i equips educatius.

Nit Barbeta Llop

Mestra, psicomotricista, formada en educació viva i criança respectuosa,acompanyant de lespai Gira-sol.

Marta Graugés Rovira

Mare, mestra, psicomotricista, especialitzada en els treballs dElsa Gindler (consciència) i Emmi Pikler (educació). Directora de lespai Gira-sol a Sant Gregori www.gira-sol.cat des de fa 16 anys.

 

 

El curs combina la teoria, la pràctica i la reflexió.

Preu de cada taller 50 €.

Descarrega el full d’inscripció

Podeu veure valoracions dels assistents al curs d’educació respectuosa.